شب گذشته شبکه «برانداز» و سلطنتطلب «اینترنشنال» یک بخش گزارشی خود را به بررسی تولیدات و چهرههای فعال در حوزه شبکه نمایش خانگی اختصاص داد . گزارش با این جملات آغاز شد: چه کسانی پشت پخش سریالهای جیران، یاغی و زخم کاری هستند؟
گزارش اینترنشنال درباره پلتفرمها
در ادامه گزارشگر اشاره میکند: آیا شبکه خانگی پشت صحنه فساد و ولنگاری است؟ در ابتدای این گزارش مطرح شد که جدال صدا و سیما و شبکه خانگی واقعی است؟
این سئوالی است که توسط گزارشگر این شبکه مطرح شد و در یکی از عجیبترین گزارشهای این شبکه، به تشریح افراد و گردانندگان این پلتفرمها اشاره شد. مهمترین اشتباه این گزارش این است که آیو که ماهیت آی پی تی (IPTV) دارد به عنوان VOD معرفی میکند.
چرا سریال جیران را هیچکس دوست ندارد!
در ادامه گزارش بریدهای از سریال جیران نمایش داده شد. در این شبکه سلطنت طلب همه اجزا در اختیار ایدئولوژی هدفمند پهلویستها قرار دارد. یکی از سیاستهای فرهنگی حکومت پدر و پسر در گذشته تخریب دوره قاجار و شاهان این سلسله است. صابون بسیار لیزی که توسط بهائیان در برنامهریزهای فرهنگی پهلویها گنجانده شد و متاسفانه این سیاست در عناصر نمایشی دوران پس از انقلاب ادامه پیدا کرد.
با اینکه تمامی این سلسههای دیکتاتوری و تمامیت خواه غیر مردمی بودند اما هر کدام ویژگیهای قابل اعتنایی هم داشتند. شاید آنچه که به عنوان تنها ویژگی زمامداری «سلطان صاحبقران» مطرح میشود و در گزارشهای تاریخی متعددی مطرح شده، اعدام انقلابی «علیمحمد باب» و فرقه بابیت بود که چندی بعد بهاییت به مهمترین شاخه آن تبدیل گردید.
ناصرالدین شاه نقش مهمی در گسترش و توسعهٔ رسوم شیعی همانند عزاداری و اجرای تعزیه داشت، به همین دلیل رضاخان میرپنج با این سنت مخالف بود. ناصر پشتیبان و ترویج کننده تعزیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی فرمان بنای تکیه دولت را صادر کرد که از اصلیترین اقدامات او در گسترش ترویج آئین شیعی به حساب میآید. او برای ترمیم، نوسازی و زیباسازی حرمهای امامان و امامزادگان شیعه از جمله حرم حسین بن علی، حرم عسکریین و علی بن موسیالرضا اقداماتی انجام داد. همچنین روز غدیر خم، زادروز علی بن ابیطالب و حجت بن الحسن نیز در دورهٔ زمامداری او به شکلی رسمی در زمرهٔ جشنهای ملی درآمد.
سریال جیران از سوی دو طیف مورد انتقاد محتوایی قرار میگیرد. شبکه سلطنت طلب بخش کوتاهی از آن را پخش میکند تا نمادی از مخالفت این شبکه با محتوای سریال باشد.
پیش از این در همین شبکه و بسیاری از شبکههای سلطنتطلب این سریال از جنبههای مختلفی آن را مورد انتقاد قرار دادند. سلطنت طلبان رشد و ورود مصدایق مدرن به ایران را به رضاخان میرپنج نسبت میدهند و از سوی دیگر به گواه تاریخ در دوره حکومت ناصرالدینشاه بسیاری از اختراعات، ابداعات، مفاهیم، خدمات و ادارات و سازمانهای دنیای غرب برای اولین بار وارد ایران شد که میتوان به دوربین عکاسی، تلگراف، ضرب سکه، چاپ اسکناس و تمبر، انتشار روزنامه، چراغ گازی، راهآهن، سازهای موسیقی غربی مانند پیانو، ثبت اسناد رسمی، بانک، پلیس، نیروی دریایی، سالن تئاتر، مدرسه (دخترانه و پسرانه) و دانشگاه (دارالفنون) اشاره کرد.
در داخل کشور گروههای مختلف مذهبی به دلیل نسبت دادن نوشیدن مسکرات به چهرهای در تاریخ که در بازسازی آیینهای عزاداری از او یاد میشود، انتقاداتی وجود دارد.
در واقع سریال جیران از سوی هیچ گروه، دسته و نگرش سیاسی در داخل و خارج مورد توجه نگرفت، چون مولفان در هیچ نقطه صحیح تاریخی قرار نداشتند و نقاط دید اشتباهی را نسبت به دوران قجری دنبال کردند.
اینکه فیلیمو را با نماد جیران رسانههای خارج از کشور مورد انتقاد قرار میدهند بخش اعظمی از این انتقادات به دلیل ساخت سریالهایی درباره دوران «سلطان صاحبقران» است که ورسیون کمدی ساخته شده توسط محمدیها|(منوچهر و حامد) به دلیل تعمیم ویژگی های ناصرالدین شاه به دوران کنونی توقیف شد.
هشتگسازی برای مهسا امینی فایده نداشت ! | اینترنشنال: فیلیمو نماد سانسور است
گزارشگر در بخشی از گزارش خود میگوید: به غیر از روابط حکومتی و دولتی این شرکتها سانسور هم در توسعه تلویزیونهای اینترنتی موثر بوده است. این جمله متعلق به شبکهای است که تابلو تجزیهطلبانه و براندازانهای را در دست دارد.
گزارشگر اینترنشنال اشاره میکند: استفاده یا سوء استفاده از سانسور در پلتفرم فیلیمو بیشتر مشهود است. نکته جالب اینجاست که فیلیمو مشهورترین پلتفرم فعال در حوزه شبکه نمایش خانگی را با سریالهای آقازاده، یاغی، زخمکاری را به صورت غیر متعارفی معرفی میکند.
گزارشگر میگوید: آقازاده محصول مشترک اوج و فیلیمو معرفی میشود، محمد حسین مهدویان به عنوان همکار فیلمساز وزارت اطلاعات معرفی میشود و نحوه تشریح محتوای سریال یاغی نیز کاملا مشخص است که تحلیل این شبکه این است که علیه ورزشکاری ساخته شده که به دنبال پناهنده شدن به کشورهای اروپایی هستند.
با پخش این تصاویر سکانس پربحث و حاشیه صیغه خواندن پرستوی این سریال نشان داده می شود و بازیگر نقش زن چادر خود را باز میکند و در ادامه گزارشی تشریحی درباره صاحبان سامانه آپارات پخش میشود.
گزارشگر اشاره میکند: اگر یوتیوب در ایران فیلتر نمیشد، آپاراتی هم در ایران وجود نداشت. گزارشگر اشاره میکند صباویژن هم آزانس تبلیغاتی است که امور تبلیغی تمام برندهای ایرانی و خارجی فعال است و خودش یک امپراتوری جداست.
شکوری مقدمها تحت عنوان «شرکت فناوران ایده پرداز صبا» صاحبان فیلیمو، آپارات، صباویژن هستند. گزارشگر اشاره میکند محمدجواد از این خانواده در رسانههای حاضر می شود و روایتی که تعریف می کند شبیه کارآفرینان بزرگ دنیاست که بدون ارتباط و از صفر به قله رسیدند.
کنایه این شبکه و شرح گزارشگری که فیلیمو را به عنوان نماد سانسور میکند و کنایه «بدون ارتباط» و «از صفر به قله رسیدن» نشان میدهد عملیات روانی فیلیمو برای هشتگ سازی از مرحومه مهسا امینی و، توییتهای فاطمه موسوی لاری(اینجا) ، سایر کارمند این نهاد در همراهی با آشوبطلبان، تولید محتوای در همراهی با فتنه اخیر در فیلیمو شات(اینجا)، اخراج کارمند روابط عمومی این سامانه در اوج تصیمسازی برای عدم همراهی با غائله اعتصاب در آشوبهای اخیر (اینجا) هیچکدام نتوانست منجر به مشروعیتسازی برای این کمپانی در میان اقشار خاکستری و برانداز شود.
طیفی که به صورت طبیعی فیلیمو علاقهمند است در شمار کاربرانش قرار گیرد. همکاری با سازمان اوج در قالب سریال آقازاده و انتشار سریال ضد امنیتی «سقوط» مخاطبان با جزئیات دنبال میکنند و مدیران این سامان هنوز متوجه نشدند دوران «دوسره بار زدن فرهنگی» همچون دهه هشتاد و «وسط بازی» دهه نود تمام شده است.
این ماجراجویی دوساله ناظر بر عدم تابعیت از نهادی که بر اساس قانون پلت فرم فیلیمو آنرا نادیده گرفت، آوردهای تبلیغاتی برای این پلتفرم به همراه نداشت با این حال با تمامی عدم پذیرش تعامل با سکوی ناظر، فیلیمو متهم به نماد سانسور میشود.
این گزارش در ادامه با پخش نمایش بخشهایی از سریال پوست شیر از فیلم نت و مدیر همه کاره آن علی سرتیپی اصفهانی را به عنوان نماد سینماداری در پردیسهای سینمایی یاد میکند. مخاطب این شبکههای افراد معرفی شده را به عنوان نمادهای حاکمیتی خواهد شناخت و طبیعی است که انتقاع معنوی و مالی از درون سیستم داشتهاند، باید رفتارهای دوگانه خود را ترمیم کنند.
سرتیپی در این گزاش به عنوان ناشر آثار سازمان اوج همچون ایستاده در غبار معرفی می شود و همکاری او با سازمان اوج مطرح میشود . درباره شجاعالدین میرطاووسی یکی از مدیران بالادستی نماوا سوابق او به عنوان یکی از مدیران مرکز آهنگها و سرودهای انقلابی و امضاء کننده مجوز حمل ساز مطرح میشود.
این گزارش نشان میدهد که جبهه معارض رسانهای نه تنها این پلتفرمها را مستقل و مشروع معرفی نمیکند، بلکه نوعی تحلیل در میان این رسانهها رایج است که این پلتفرمها وابستگی غیررسمی حاکمیتی دارند.
با این گزارش مشخص میشود اگر جریان شبکه نمایش خانگی میخواهد همچنان پویا و فعال مسیرش را ادامه بدهد به جای تمرد باید به تنظیمات کارخانه بازگردد و پذیرش یک سکوی بالادستی ناظر را در محاسبات تولید خود قرار دهد./مشرق
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه